Potrivit unor surse din Publimedia, cei patru jurnalişti care au rămas în redacţia ziarului electronic sibianulonline.ro au fost anunţaţi ieri că site-ul va fi realizat de la Cluj. Tot ieri li s-au anulat userul şi parola cu care intrau în administrarea site-ului, astfel că nu mai pot posta ştiri. În replică, ei au anunţat că nu mai vor să rămână angajaţi ai Publimedia, chiar şi în cazul în care unora li se va propune să fie reporteri.

Dată fiind dotarea tehnică a presei scrise româneşti, în general, şi a reţelei locale a Publimedia, în special, este greu de imaginat cum pot păstra un site competitiv nişte jurnalişti care trăiesc în alt oraş, fie şi cu menţinerea a unu-doi reporteri de teren. În luna decembrie, potrivit SATI, sibianulonline.ro a avut 51.895 de vizitatori unici.

ACTUALIZARE, 8 ianuarie: Cătălin Tolontan scrie că un camion trimis de la Bucureşti a încărcat “efectele” redacţiei de la “Sibianul”, reamintind, în acest context, un alt camion, care a parcat la “Ziarul de Cluj” în septembrie 1999. La acel eveniment, din nefericire, am fost de faţă. Îmi amintesc cum se plângea pe Amurg…