Ceva nu e în regulă cu acest campionat mondial. Am senzaţia, uneori, că în spaţiul de joc coboară bule mari de ulei, care încetinesc mişcarea şi îi extenuează temporar pe cei care nu le văd. Apoi, brusc, vin momente în care toţi se înviorează, ca şi cum ar fi reuşit să evite zonele “uleioase”. Însă nici astea nu durează prea mult. Să fie de la vuvuzele?

Portugalia – Coasta de Fildeş 0-0.

Trebuie că, în mişcarea lor haotică, bulele încetinitoare trec şi peste băncile tehnice. Altfel nu înţeleg de ce ambii antrenori şi-au înlocuit cel mai bun om, singurul care mai accelera jocul şi care părea capabil să găsească trasee neviciate de lentoare. Queiroz l-a scos pe Deco – evident nemulţumit de această decizie, iar Eriksson, pe rebelul Gervinho, cu a sa frizură combinaţie de samurai cu muşchetar.

După cum au jucat astăzi, mulţumindu-se cu egalul, m-aş bucura ca atât portughezii, cât şi ivorienii să aibă o surpriză neplăcută cu nord-coreenii, cărora nimeni nu le acordă vreo şansă, în afară, poate, de partidul unic de la Phenian.

O frază şi despre Cristiano Ronaldo: doar un şut bun pe repriză, la un campionat mondial unde lumea îl aşteaptă harnic şi sclipitor, ba ai lui l-au mai făcut şi căpitan, nu poate fi scuzat de eventuala teamă care l-ar fi cuprins după primirea cartonaşului galben. Decât aşa vedetă şi lider, mai bine vuvuzela.

Nota meciului: 5,5.

Jucătorii meciului: Deco (Portugalia) şi Gervinho (Coasta).