Fetele exercită o influenţă atât de profundă asupra taţilor lor, încât ei îşi pot schimba vederile politice, arată un studiu coordonat de profesorul Andrew Oswald, de la Warwick University, şi de dr. Nattavudh Powdthavee, de la York University. Cu cât mai multe fiice are un bărbat, cu atât este mai înclinat să fie de stânga – aceasta este principala concluzie a studiului. Prin contrast, o mamă este “mai de dreapta” direct proporţional cu numărul fiilor săi.

“Copiii îşi modelează părinţii. Este un fapt ştiinţific, explicabil prin aceea că părinţii nu pot decide dacă vor avea fată sau băiat”, a declarat profesorul Oswald, citat de Daily Mail.

Rezultatele britanicilor ar fi confirmate de un studiu american potrivit căruia congresmenii care au fiice sunt mai înţelegători şi sprijină într-o măsură mai mare politicile vizând egalitatea sexelor. Potrivit articolului din Daily Mail, sociologul Rebecca Warner, de la Oregon State University, şi economistul Ebonya Washington, de la Yale, au studiat voturile politicienilor înainte şi după ce aceştia au avut copii, conchizând că părinţii de fete au înţeles “bătăliile potenţiale” pe care ele le vor avea de dus şi, astfel, au devenit mai empatici faţă de problemele lor.

Foto: Un desen pe care l-am primit de ziua mea de la fiica mea cea mică…