Potrivit unor surse din Adevărul Holding, cotidianul gratuit “Adevărul de Seară” (AdS), care are ediţii în 39 de oraşe ale României , va fi comasat cu “ziarul-mamă” la sfârşitul lunii mai, cel târziu în luna iunie.

Proiectul nu este încă oficial (îmi pare rău pentru colegii care află de aici, şi nu de la şefii lor), ceea ce înseamnă că pot să mai apară schimbări. Echipele care produc ediţiile locale ale “AdS” se vor transforma în subredacţii ale ziarului “Adevărul”. Pe lângă materialele furnizate pentru ediţia naţională şi pentru site-urile trustului, fiecare din aceste echipe urmează să mai realizeze şi un săptămânal plătit.

Marea problemă a “Adevărului de Seară” o reprezintă cheltuielile cu manopera tipografică şi hârtia, care nu sunt acoperite nici pe departe de încasările din publicitate. Atuul celor 40 de ediţii ale “Adevărului de Seară” este că se constituie în cea mai puternică reţea de ziarişti din ţară sau, cum se spune mai nou, în cel mai mare “provider de content” (adică furnizor de conţinut editorial). :)

Ziarul rezultat prin comasare va fi unul de dimineaţă.

*