18.00. “Întreg poporul moldovean a văzut, practic în direct, cea mai mare înjosire a propriei lui independenţe, a propriei democraţii, când de pe clădirile Parlamentului şi administraţiei prezidenţiale au fost smulse însemnele de stat, iar în locul lor au fost desfăşurate steagurile României. (…) Cu ei (cu liderii opoziţiei – n.M.M.) sunt acei profesori care, gonindu-şi studenţii în piaţă, au rămas de o parte, cu o plăcere sadică de a observa comportamentul roadelor educaţiei lor. Cine a depus atâtea eforturi ca eroii tinerei generaţii să nu fie Mahatma Ghandi şi Nelson Mandela, ci mareşalul Antonescu?”, a declarat, printre altele, preşedintele Voronin, într-un interviu acordat agenţiei ruse RIA Novosti şi preluat de Hotnews.

17.10. “În toate aceste lucruri, de fiecare dată, şi anul acesta încă mai mult, este implicat statul vecin, România. Avem şi probe, şi multe alte chestii avem. (…) Românii să înţeleagă că noi avem statul nostru independent, Republica Moldova, şi să nu-şi bage nasul acolo unde nu le şierbe oala, cum spun moldovenii. (…) Ieri, în Chişinău, nu mai puţin decât a dorit să se realizeze planul de lovitură de stat. Ieri am fost la limita răbdării şi la limita încercării. (…) Nu vă băgaţi copiii, nu vă băgaţi dumneavoastră într-aceste afaceri”, aşa sună câteva dintre declaraţiile lui Voronin.

16.00. “Voronin a lăsat pe nişte copii însetaţi de libertate să se manifeste, ca apoi să-i sugrume… dacă nici în ceasul al 12-lea nu vor fi apăraţi, va dispare în istorie acest măreţ moment! UNDE SUNTEŢI CHIRTOACĂ ŞI FILAT, DABIJA ŞI URECHEANU (liderii opoziţiei – n.M.M.)?” – fragment dintr-un text disperat intitulat “Se repetă ca în România”.

14.30. “MAE respinge categoric acuzaţiile formulate de autorităţile Republicii Moldova privind presupuse implicări ale României în afacerile interne ale acestui stat. MAE subliniază că această acuzaţie este o provocare la adresa statului român. Este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României şi a cetăţenilor român”, aceasta este poziţia diplomaţiei române.

13.50. În fine, primul material realizat de CNN despre evenimentele din Moldova.

13.45. “Moldova iese din starea post-sovietică şi începe mişcarea de integrare cu România”, declară politologul rus Stanislav Belkovski, preşedintele Institutului pentru Strategie Naţională din Moscova, citat de Hotnews.

13.25. “Fără îndoială că guvernul Voronin aparţine trecutului”, declară Gunther Krichbaum, şeful Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.

12.50. Fotografii de la distrugerile provocate în clădirea Parlamentului Moldovei, aici.

12.35. Declaraţie foarte dură a ministrului de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care acuză implicit România că s-ar afla în spatele evenimentelor  de la Chişinău. Potrivit lui Lavrov, ar fi vorba de un complot menit să submineze suveranitatea Moldovei, pentru care ar fi vinovate forţe pro-unioniste. “Judecând după sloganurile scandate în pieţe, după mulţimea steagurilor româneşti din mâinile organizatorilor, scopul este de a discredita progresele realizate în întărirea suveranităţii Moldovei”, a spus Lavrov, citat de Reuters.

12.25. Potrivit site-ului Hotnews.md, la Universitatea de Stat din Moldova a avut loc o adunare în cadrul căreia profesorilor li s-a cerut să blocheze studenţii şi au fost avertizaţi că vor fi concediaţi, dacă vor susţine protestele de stradă.

12.10. Scandalul capătă amploare diplomatică. Moldova a închis toate punctele de frontieră cu România, iar ambasadorul român la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non grata. Cea mai bună dovadă pentru disperarea regimului Voronin este decizia de a le interzice propriilor cetăţeni, studenţi în România, să se întoarcă în ţară.

11.10. Demonstranţii care au pătruns ieri în clădirea Parlamentului Moldovei au vandalizat sala în care se desfăşoară lucrările în plen. Câteva imagini edificatoare, în această ştire Euronews.

11.00. Comisia Electorală Centrală de la Chişinău refuză să aplice acordul dintre preşedintele Voronin şi opoziţie privind renumărarea voturilor, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, pentru Reuters.

10.40. “N-aş numi-o mişcare anticomunistă. E mai degrabă vorba de bunici împotriva nepoţilor”, astfel descrie protestele de la Chişinău un doctorand pe nume Carroll Patterson, citat de New York Times.

10.30. Şapte organizaţii ale românilor din America îşi exprimă solidaritatea cu “Basarabia eroică”.

10.20. Fragmente dintr-un text lămuritor al Alinei Mungiu: “Revoluţia din Moldova se desfăşoară pe internet pentru că numai internetul le-a mai rămas. (…) Ce trebuie să spunem şi să cerem? În primul rând, că alegerile nu au fost corecte, şi că marea indiferenţă occidentală a permis să se ajungă aici. (…) Ca să beneficieze de ajutor, Moldova trebuie să adopte nişte legi. Le-a adoptat pe toate, dar cam în stilul ăsta: facem declaraţii de avere, dar publicul nu are voie să le citească, facem alegeri, dar punem pragul aşa sus ca să se piardă o treime din vouri şi să avem de unde ne redistribui tot nouă, nu permitem alianţe preelectorale, nu permitem să candideze celor care au şi cetăţenie română, media o persecutăm în toate felurile etc. Deja o coaliţie a societăţii civile de acolo a făcut un raport despre incorectitudinea alegerilor. Pe acesta trebuie să-l susţinem şi să-l diseminăm. (…) Uniunea Europeană ar trebui să organizeze acum o masă rotundă de împărţire a puterii ca în Polonia lui 1989 (…), în care să se stabilească de acum alte alegeri, cu alte reguli, şi până atunci eliberarea presei şi împărţirea puterii”.

10.15. Piaţa Marii Adunări Naţionale, site care face live stream de pe twitter şi preia postări de pe bloguri privitoare la proteste.

10.15. Chat despre evenimentele din Basarabia şi ştiri proaspete, aici.

10.05. Un video filmat de amatori, azi-noapte, în care se aude cum se trage la Chişinău.

10.00. Imagini de aseară, cu clădirea Parlamentului arzând, pe BBC News.