Am postat mai jos un clip din care putem înţelege ce se întâmplă la Chişinău mult mai bine decât din transmisiile cu manifestanţi şi clădiri arzând.

În partea dreaptă a imaginii sunt trei lideri ai opoziţiei; din plan apropiat înspre planul îndepărtat, Serafim Urecheanu, de la alianţa “Moldova Noastră” (care a obţinut 9,81% în alegerile de duminică), Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului şi vicepreşedinte al Partidului Liberal (12,79% la alegeri) şi, în fine, Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat (12,26%). Pe partea cealaltă a mesei, bărbatul brunet şi cu ochelari, care vorbeşte mult spre finalul înregistrării, este Marian Lupu, preşedintele încă în funcţie al Parlamentului Republicii Moldova.

Urmăriţi-l pe Vlad Filat cât de umil vorbeşte cu Voronin, cum se scuză mereu, ca şi cum se teme să nu fie certat. Şi încă un amănunt interesant: la minutul 5 şi 35 de secunde, Voronin, care susţine că în ţara sa are loc o lovitură de stat, deci s-ar presupune că e într-o mare tensiune, face o glumiţă dezinvoltă, tipic securistă. Îi spune lui Filat, care tocmai desfăcuse o sticlă de pe masă: “E sănătoasă apa, nu te teme….”.