Primul fluturaş:

Şi al doilea. Faţă…:

… şi verso:

Cel mai interesant, atât din punct de vedere electoral, cât şi jurnalistic, este acest ultim citat, atribuit premierului Tăriceanu. Am căutat în arhiva “Ziua de Cluj” şi el apare în editorialul intitulat “Ardealul şi nesimţirea Guvernului Tăriceanu”, semnat de un anume Ioan Abrudan. Editorialistul susţine că Tăriceanu ar fi spus acele cuvinte în timpul unei vizite făcute la Cluj în mai 2007.

Am căutat încă o dată în arhiva ziarului, în toate articolele din luna mai 2007, după cuvântul-cheie “Fenechiu”, şi… nimic. Apoi am căutat “Moldova”. Tot nimic.

La o căutare pe Google, citatul nu apare pe vreun alt site. Dacă Tăriceanu a făcut acea declaraţie, atunci e grav. Dacă nu a făcut-o, e treaba liberalilor şi a redacţiei “Ziua de Cluj” să facă lumină. Asta, aşa, ca subiect.

LATER EDIT. Am căutat şi în arhiva ziarului “România liberă” din mai 2007 citatul atribuit lui Tăriceanu pe faţa fluturaşului, “Clujenii ar trebui să se obişnuiască cu ideea că acesta (Clujul) nu este singurul judeţ din România”. Am cerut să găsească expresia exactă “Clujenii ar trebui”. Ia uite ce ne răspunde:

Ce să fie, ce să fie?