Nimic, nimic, nimic. Nici o fază închegată care să se termine cu ocazie de gol, niciun dribling de ţinut minte, nici măcar suflet care să compenseze lipsa de orizont. Meciul Cehia-Grecia a fost cel mai jalnic de la acest turneu final, o ruşine care nu merită notă de trecere.

Cehia – Grecia 2-1 (2-0). Au înscris Jiracek, Pilar, respectiv Gekas.

Despre greci mă lămurisem că joacă aproape la fel de anost ca naţionala noastră. Pentru că nu au personalităţi şi nici fluiditate, probabil că numai o nedreptate (ca în partida cu Polonia) sau un dictator (cum a fost Otto Rehhagel în 2004) îi poate băga în priză. Iar dacă 0-2 pe tabelă în minutul 6 nu a fost suficient să îi trezească, atunci merită să plece acasă.

Dezamăgitori au fost însă cehii, despre care îmi ziceam că au pierdut prea drastic cu Rusia (1-4). Există echipe aflate în tranziţie care, pentru că nu şi-au definit un stil, îşi depăşesc condiţia cu cei mai buni şi se lasă înghiţite în cenuşiu când întâlnesc pe unii mai slabi. Aşa au fost cehii după norocul care i-a lovit în primele 6 minute. Nici măcar Pilar – pe care îl descoperisem la primul meci din grupă (şi al cărui nume îmi aminteşte de fiecare dată de un personaj feminin din Hemingway) – nu a mai jucat fotbal.

Iar apogeul acestei stări de nicicum a fost gafa lui Cech, care părea cu mintea în altă parte când a scăpat mingea.

Jucătorul meciului: -

Nota meciului: 4.

*