Sursa foto: craiovamaxima.ro

Sursa foto: craiovamaxima.ro

Ştiu că e criză, ştiu că toate redacţiile îşi drămuiesc bugetele cum pot mai bine şi că banii de delegaţie sunt printre primii de unde se taie, dar vă mărturisesc că, totuşi, în ciuda acestor motive de înţeles, cred că presa centrală trebuia să trimită reporteri în Germania, pentru operaţia lui Cristi Minculescu.

Am fost curios şi-am făcut un scurt sondaj, cu ajutorul unor colegi: Adevărul, Jurnalul, EvZ, Gândul, Cotidianul şi “România liberă” n-au trimis. Nici HotNews. Doar Realitatea şi-a permis. Nu ştiu dacă şi Antena3, sper să aflu.

Mi se pare doar mie sau acesta este cu adevărat un subiect care impunea un corespondent? Care să transmită măcar astăzi în timp real, pentru ediţiile online, iar pentru mâine sau poimâine, un amplu reportaj în ediţia tipărită?

Cel mai cunoscut muzician de rock al ţării, iubit de mai multe generaţii, este operat în străinătate, va sta o zi între viaţă şi moarte, iar soţia sa îi donează o bucată din ficatul ei. Nu sunt suficiente elemente pentru un material de presă extraordinar? Nu se justifică o cheltuială de câteva sute de euro? Sau îşi imaginează cineva că un reporter nu ar avea ce scrie din Germania?