Organizatorii Festivalului Internaţional de Film “Transilvania” îmi oferă şi în acest an privilegiata misiune de a modera întâlnirile zilnice denumite TIFF Lounge, la care publicul poate dialoga cu personalităţi ale cinematografiei (şi nu numai). Anul trecut, datorită Lounge-ului, i-am cunoscut şi intervievat, printre alţii, pe Anamaria Marinca, Maia Morgenstern, Mircea Albulescu şi Cristian Mungiu.

152_am-tifflounge-chiri-108(1)Singurul invitat din 2009 care va sta şi în acest an pe “canapeaua” confesiunilor este directorul artistic al Festivalului, Mihai Chirilov, omul care alege filmele pentru TIFF şi cel mai în măsură, deci, să facă recomandări pertinente. De altfel, el va deschide seria de întâlniri de la Muzeul de Artă, duminică, 30 mai, de la ora 17.

Au confirmat şi, dacă nu intervine ceva, vor veni la TIFF Lounge actorul Victor Rebengiuc (protagonistul filmului “Medalia de onoare”, de Călin Netzer, înscris în competiţie), regizorul Corneliu Porumboiu şi… Dumitru Prunariu, care va participa la proiecţia documentarului german “Navigatori în Cosmos”, unde apare alături de alţi astronauţi. Dar aceştia trei nu sunt singurele nume-surpriză…

Vă aştept, aşadar, de duminică până duminică, de la 5 după-amiaza, la TIFF Lounge – Muzeul de Artă din Cluj. Dacă nu veniţi :) , puteţi să-mi trimiteţi întrebări pentru invitaţi, aici, pe blog. Întâlnirile vor fi transmise live pe site-ul TIFF.

*

Foto: Adi Marineci/TIFF 2009