A spune despre Papa Benedict al XVI-lea că e un cretin sau că e “un fel de George W Bush al Bisericii” mi se pare nu doar o jignire nedemnă de un ziarist şi de un ziar serios, dar şi o dovadă de neînţelegere a situaţiei mondiale, pe de o parte, şi a propriei alegeri, pe de altă parte.

Ok, Răzvan, am înţeles, pentru tine medicina e deţinătoarea soluţiilor, singurul panaceu posibil, aplicabil tuturor problemelor, fie ele patologice, politice sau sufleteşti. De altfel, din ceea ce scrii, cele sufleteşti n-au cum să existe, pentru că nu pot fi tratate cu medicamente. O primă eroare logică.

O a doua eroare e să abordezi probleme dintr-o structură cu metodele alteia care i se opune. Pe scurt, Răzvan, nu ne poţi judeca pe noi, cei care credem că Hristos a înviat şi că embrionul este deja o persoană, aşa cum tocmai a reiterat şi Biserica Catolică, folosind instrumentele raţionale ale unui medicinist ateu. Pur şi simplu nu poţi. Lasă-ne pe noi, în ignoranţa noastră, să tăcem în acest Post al Crăciunului, să ne mărturisim credinţa, şi vindecă tu, cu terapiile ştiinţei, tot ceea ce poţi vindeca.

Nu jigni pe nimeni, indiferent dacă îi împărtăşeşti părerile sau nu. Inclusiv la facultatea de medicină te învaţă să respecţi omul, nu? Iar dacă nu vezi în el semenul tău, care are suflet şi un înger păzitor, aşa cum ai şi tu, măcar consideră-l un posibil pacient, iar pe tine, medicul care a depus un jurământ.

Mulţumesc şi sărbători fericite!

P.S. M-am mai gândit şi nu mă rabd să nu-ţi zic: pe de o parte, îmi doresc să cred că nu scrii asemenea lucruri pentru a face trafic pe blog (ceea ce ar însemna că tu crezi ce spui), dar, pe de altă parte, mai bine ai face-o pentru numărul de accesări, că ai mai avea o speranţă. Ce te faci, însă, dacă ambele motive sunt valabile?