În urmă cu câteva minute, Curtea Constituţională (CCR) a decis că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care se interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională. Această decizie reprezintă o lovitură politică şi de imagine pe care premierul şi profesorul de drept constituţional Emil Boc o va resimţi din plin.

Dacă scandalul Oprea-Ardelean nu l-a atins decât tangenţial, afectând mai ales Partidul Social-Democrat, de data aceasta el este cel vizat, mai ales că, în interviul pentru TVR, s-a străduit să aducă o sumedenie de argumente în favoarea Ordonanţei. De altfel, numele lui Boc este rostit din minut în minut la televiziunile de ştiri şi deja sunt voci care pun problema demisiei sale. Nu e cazul, însă e de reţinut că Guvernul PDL-PSD pleacă la drum cu două căzături.

ACTUALIZARE. Bineînţeles că Emil Boc nu avea cum să-şi ceară scuze sau să-şi exprime vreun regret. Nu pentru că e incapabil, ci pentru că politicienii noştri cred că a-ţi părea rău e semn de slăbiciune. Or, ei nu pot fi slabi, nu pot arăta că sunt oameni, pur şi simplu.
Ce face Emil Boc: apare la TV şi declară că va continua “bătălia” împotriva salariilor şi a pensiilor de lux de la stat, împotriva “dezmăţului pe bani publici”. Cu alte cuvinte, preia modelul Băsescu de limbaj anti-corupţie şi îl aplică în domeniul bugetului. Îi va reuşi?