Azi le-am citit numele pentru prima oară, într-o ştire despre câştigătorii ediţiei din acest an a concursului internaţional Digital Camera Photographer. Sunt necunoscuţi marelui public, dar dăruiţi cu un talent pentru care merită să fie prezentaţi de presa centrală, nu doar pe un simplu blog.

I-am luat la rând, să le văd cât mai multe fotografii; printre ele am descoperit adevărate imagini de artă, inspirate şi rafinate, pe care ţin să vi le recomand.

Alex Axon a obţinut menţiune la categoria Landscapes a concursului Digital Camera Photographer, cu această imagine. Peisajele lui magice spun singure poveşti despre singurătate. Priviţi acest loc de basm sau pătrundeţi aici şi aşezaţi-vă câteva minute pe scaunul luminos din pădurea stacojie…

Diana Bodea a luat şi ea menţiune, dar la categoria Black & White, cu fotografia de aici. E o artistă fascinată de penumbră şi erotism, foloseşte obiectivul foto pentru introspecţie şi împinge continuu limitele cenzurii de sine.

Sabina Dimitriu a câştigat bronzul categoriei People & Portraits cu chipul unei tinere surprinse prin geam, imagine de o rară expresivitate. Frunzărind fotografiile sale de pe net, am descoperit una despre care nu mă sfiesc să spun că e o capodoperă vizuală.

În fine, Andrei Iliescu, menţiune la categoria Hidden Britain cu această imagine, are o arie de acoperire foarte largă şi îmi pare un artist atent la limpezimea compoziţiei. Şi printre fotografiile lui am dat de una antologică, intitulată “Momente de pasiune”.

Revenind la concurs, organizat anual de revista britanică Digital Camera, vă mai recomand o singură imagine, aceasta. Ajunge pentru astăzi :)