Jose Mourinho a primit sute de cereri pentru un interviu în exclusivitate înainte de finala Ligii Campionilor, însă a zis “da” numai în două cazuri. Unul dintre “fericiţi” este Duncan Castles de la “Sunday Times”. Am tradus şi adaptat câteva fragmente din răspunsurile antrenorului portughez.

Mourinho

- “În ultimii ani, Inter se califica până în optimile Champions League şi mereu se plângea după ce era eliminată. Anul trecut, după înfrângerea de pe Old Trafford, am fost criticat în presa italiană pentru că spusesem, într-un mod pragmatic şi obiectiv, că Manchester e o echipă mai bună. De ce nu putea Inter să ajungă mai sus, ani la rând? De ce reuşea în Italia, dar nu şi în Europa? Cum puteam afla răspunsul la aceste întrebări?

Am luat-o pas cu pas. Nu pot juca la nivelul Champions League fără doi fundaşi centrali foarte puternici. Nu putem face faţă în Ligă fără un specialist în faze fixe, pentru că meciurile sunt foarte strânse şi uneori ai nevoie de un jucător care să facă diferenţa. Avem nevoie de un mijlocaş capabil să ţină mingea şi să controleze majoritatea partidelor. Nu putem reuşi în Ligă fără un vârf făcut pentru victorie. Nu un atacant care să înscrie de 3 ori din 15 ocazii, ci unul care să fructifice o şansă din două.

Trebuie să recunosc: clubul a fost foarte deschis faţă de ideile mele. După asta, a mai fost nevoie doar să depăşim bariera psihologică, adică să trecem de un adversar important. Şi acel moment a venit împotriva lui Chelsea. Am învins Chelsea, şi am făcut-o cu două victorii şi n-a fost nici un dubiu că am meritat. De asta avea nevoie echipa, în special jucătorii care adunaseră ani întregi de dezamăgiri la Inter. După Chelsea, puteau să bată pe oricine.”

- “E foarte nedrept să se creadă că Inter e o echipă defensivă. Am avut o grupă foarte dificilă. Apoi am bătut Chelsea de două ori şi nu-mi amintesc o echipă care să fi jucat pe Stamford Bridge cum am făcut-o noi. Cu Barcelona, pe teren propriu, am fost conduşi cu 1-0, după care i-am distrus şi am câştigat cu 3-1. Şi acum, după o partidă specială, aşa cum trebuie să fie o partidă care să te trimită în finală, jucând în zece oameni, lumea spune că suntem defensivi. Eu zic că am jucat fantastic.