Am un nume nou în blogroll: prietenul meu Dragoş Stanca (managerul companiei F5, divizia de new media a Grupului Realitatea-Caţavencu), care a intrat astăzi în blogosferă cu un site construit temeinic, elegant, ordonat şi bibilit – aşa cum îi place perfecţionistului din el să facă tot ceea ce urmează să-i poarte semnătura.

Dragoş – omul cu care am împărţit câţiva ani biroul de la “Clujeanul” (acvariul, cum i se zicea în redacţie) şi de la care am învăţat mult mai multă meserie decât îşi imaginează el – şi-a lansat blogul, aşa cum îi şade bine unui jurnalist (căci el e jurnalist “la bază”, de-aia zbârnâie site-urile pe care le oblăduieşte), cu o exclusivitate. Ia citiţi aici, să vedeţi unde a ajuns “creativitatea”, dar şi perversiunea, în marketingul de media:

“Un creativ de top din Romania mi-a povestit un concept – pe care l-as cataloga aproape (am zis aproape!) genial. Este vorba de o idee de lansare pentru un nou tabloid. Proiectul suna cam asa: Dan Diaconescu urma sa faca o serie de emisiuni in care lovea in dreapta si in stanga, de la mafia petrolului la lumea interlopa, pana la masonerie. Urmand, ca ulterior, sa fie rapit spectaculos si sa dispara vreo doua luni.

In acest timp, logic, OTV facea super show, urma sa se lanseze si, surpriza, sa fie primul si singurul care, alaturi de OTV, urma sa ia legatura cu rapitul Danut. Inregistrari video cu cagulati, zvonuri ca ar fi fost executat, tot tacamul.

Ca variante, la final, erau doua: fie toata lumea recunostea ca a fost o campanie de marketing, fie Dan Diaconescu ar fi pozat, in direct, ca victima a campaniei. Toata lumea ar fi castigat. Ulterior, DDD a declinat oferta si, surpriza, peste vreo doua luni a lansat Cazul Elodia…”

Aţi ghicit care e tabloidul? Sau poate aţi ghicit care va fi deznodământul cazului Elodia… Oare Dragoş va continua dezvăluirile?