Un soft despre care specialiştii spun că reprezintă cea mai importantă revoluţie a internetului în epoca post-Google va fi prezentat în această lună, scrie ziarul britanic “The Independent”.

Este vorba despre un nou motor de căutare, denumit Wolfram Alpha, care înţelege întrebările ce-i sunt puse în limbaj comun şi le dă răspunsuri potrivite, similare celor date de un om. Potrivit sursei citate, Wolfram Alpha nu numai că va răspunde unei întrebări de tipul “care este înălţimea Everestului?”, dar îi va furniza curiosului şi o pagină ordonată de informaţii adiacente din surse verificate, cuprinzând localizarea geografică a muntelui, cele mai apropiate oraşe, hărţi şi grafice pe aceeaşi temă.

Noul soft - care va concura cu Google în ceea ce priveşte impactul asupra internetului - poate compara înălţimea unui munte cu lungimea celebrului pod Golden Gate, îţi spune cum era vremea la Londra în ziua asasinării lui JFK sau când va fi vizibilă următoarea eclipsă în oraşul tău şi îţi exemplifică, la cerere, cum sună gama La Major.

“Am vrut ca toată cunoaşterea acumulată de civilizaţia umană să devină accesibilă prin intermediul computerului. Nu eram sigur că aşa ceva este posibil şi sunt surprins că a ieşit atât de bine”, a declarat săptămâna trecută inventatorul softului, dr. Stephen Wolfram, un fizician de 49 de ani care trăieşte în SUA. El a adăugat că lansarea lui Wolfram Alpha reprezintă doar debutul acestui proiect.