După ce, în ianuarie, a încercat să meargă împotriva curentului şi a indexat cu 11% salariile exprimate în lei ale tuturor angajaţilor din trustul Realitatea-Caţavencu, Sorin Ovidiu Vântu se vede nevoit să recurgă, totuşi, la reduceri drastice în semestrul doi al anului.

Astfel, redacţiile din grupul R-C au fost anunţate astăzi că, începând din august, salariile se vor reduce cu procente cuprinse între 0 şi 50% (confirmând parţial o informaţie apărută dimineaţă pe blogul lui Tiberiu Lovin). Angajaţilor care câştigă lunar mai puţin de 2.000 de lei net nu li se vor reduce lefurile. Cei care au între 2.000 de lei şi 1.000 de euro vor primi cu 10% mai puţin, salariile de peste 1000 de euro se vor reduce cu 20%, iar managerii vor rămâne cu jumătate din ce câştigă acum. Potrivit unor surse din redacţii, “vestea bună” ar fi că nimeni nu va fi concediat. Încă.

ACTUALIZARE. Iată comunicatul pe care l-au primit angajaţii trustului:

Dragi colegi,

Evoluţia pieţei în contextul crizei economice obligă Grupul Realitatea-Caţavencu să reducă semnificativ costurile la nivelul tuturor produselor.
Prin urmare, începând cu 1 iulie 2009, se aplică o grilă procentuală de reducere a costurilor. Inclusiv a celor cu resursa umană, care reprezintă peste jumătate din costurile totale ale grupului. Este o măsură pe care, după cum ştiţi, atât acţionarul grupului cât şi board-ul companiei au încercat să o evite. Din păcate, scăderea drastică a pieţei de publicitate nu mai permite acest lucru.
Reducerea acestor costuri se va face în trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top şi middle management, unde procentul de reducere ajunge până la 50%. Salariile mici nu vor fi afectate de această măsură.
Intenţia acţionarului majoritar a fost şi rămâne aceea de a proteja oamenii care fac posibil succesul grupului Realitatea-Caţavencu. În acelaşi timp, actualul context economic impune un control mult mai strict al costurilor la nivel de companie. Această măsură este dictată strict de evoluţia pieţei şi se doreşte a fi una temporară. Veniturile angajaţilor vor putea reveni la nivelul trimestrului II al anului în momentul în care condiţiile economice vor permite acest lucru.
Căutăm în continuare soluţii de atenuare a efectelor crizei economice şi ne bazăm pe ajutorul fiecăruia dintre voi în acest sens. În zilele următoare veţi primi toate informaţiile necesare de la managementul fiecărei divizii şi de la departamentele Resurse Umane şi Financiar.

Vă mulţumim,
Board Realitatea-Caţavencu

ACTUALIZARE 2. Primul care a scris, cu detalii, este Iulian Comanescu, aici.