Mâine începe sezonul 2009 al Formulei 1 şi vreau să le fac o surpriză celor pasionaţi de acest sport. Aveţi aici o mică istorie în imagini a competiţiei. (Care va înceta, după părerea mea, să mai fie o competiţie corectă dacă va fi introdusă regula potrivit căreia campion este cel care câştigă cele mai multe curse. Teoretic, în aceste condiţii e posibil să iasă învingător, de exemplu, un pilot care câştigă de trei ori şi abandonează în restul de 14 curse, iar unul care a ajuns primul doar de două ori şi a făcut zeci de puncte în alte etape să piardă).

Şi dacă tot suntem aici, trebuie să spun că m-aş bucura ca eseul foto să nu rămână una dintre cenuşăresele jurnalismului de la noi. Cred că, mai ales în mediul online, povestea spusă în imagini, cu scurte explicaţii, poate deveni o modalitate de exprimare mult mai de impact decât un articol cu galerie foto.

Dacă aveţi timp, găsiţi aici mai multe demonstraţii ale acestei idei şi ale acestui gen jurnalistic. Dacă nu, măcar trei recomandări: Top 10 proteste nonviolente, recenta expoziţie Andy Warhol de la Paris şi revoluţia soft a femeilor egiptene.