“Prin prezenţa în alegerile democratice pentru instituţia şefului statului, familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor adevărat”, a declarat astăzi Regele Mihai, citat de Mediafax. Potrivit aceleiaşi surse, Regele şi-a exprimat încrederea că Principele Radu “va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt”.

“Am făcut mereu bine ţării noastre, nu am forţat niciodată lucrurile şi nu am profitat personal de întorsăturile istoriei recente. Actul potrivit pentru ţară vine la momentul potrivit. Cred că acest moment a venit”, a mai spus Regele Mihai.

Da, a venit momentul. A venit momentul să nu mai aşteptăm nimic înălţător de la persoane publice, dacă până şi unsul lui Dumnezeu, un om a cărui familie a domnit peste 80 de ani şi a făcut România Mare, afirmă că preşedinţia este un “ideal”. Atunci monarhia ce este? Un obiectiv de etapă?

A venit momentul să ne fie scârbă, ruşine şi lehamite. Şi, măcar pentru o zi, să emigrăm într-o ţară iluzorie unde oamenii sunt simpli şi demni, iar conducătorii preferă să fie executaţi decât să le pută gura a rahat de la cei care i-au învins.

P.S. Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Simbolic, nu?