Navigând din site în site şi din blog în blog, am acostat recent şi în “portul” Washington, la “docul” virtual al Casei Albe. Şi ce citesc, printre altele, la secţiunea “Agenda”, care se referă la intenţiile legislative ale noului preşedinte? Că Obama vrea să abroge legea federală intitulată “Defense of Marriage” (Protejarea căsătoriei), aprobată în 1996, şi să impună acte normative noi, prin care cele peste 1100 de drepturi ale cuplurilor căsătorite să fie extinse şi asupra uniunilor civile între persoane de acelaşi sex. Iată fragmentul de pe site-ul Casei Albe:

Click pe imagine pentru a o mări

În acelaşi fragment se mai spune că, în 2006, pe atunci senatorul Obama a votat împotriva unui amendament federal prin care căsătoria ar fi fost definită exclusiv ca relaţie între o femeie şi un bărbat şi care ar fi blocat extinderea drepturilor căsătoriţilor asupra cuplurilor gay.

Legea “Defense of Marriage”, aflată în vigoare, stipulează că 1) niciunui stat american nu îi este permis să considere o relaţie între persoane de acelaşi sex drept o căsătorie, nici dacă acea relaţie este considerată căsătorie într-un alt stat şi că 2) guvernul federal nu are dreptul să trateze o relaţie homosexuală drept căsătorie sub nici o formă, nici chiar dacă a fost recunoscută în acest sens de către justiţia unui stat.