În urmă cu câteva minute, i-am adresat Principelui Radu o întrebare prin intermediul ziariştilor care moderează videochatul de pe cotidianul.ro: “Republică sau monarhie?”. Şi a răspuns limpede: “Republică”. “Dar peste câţiva ani?”, a insistat moderatorul. “Mihnea să se uite în oglindă şi să-şi răspundă singur, în oglindă, dacă vrea republică sau monarhie”, a spus Principele Radu.

Nu înţeleg. Ştiu că am mai scris despre asta, dar nu pot să nu revin. Cum e posibil? Eşti soţul moştenitoarei tronului, ai primit rang de principe, Casa Regală te-a învăţat aproape tot, de la bunele maniere până la istoria ţării tale, datorită Casei Regale ai putut da mâna cu regi, preşedinţi şi prim-miniştri, ai pătruns în cele mai importante saloane ale lumii, ai călătorit prin toată România bucurându-te de respect pentru că eşti ginerele Regelui, iar tu spui că alegi republica?

Adică negi tot ceea ce te-a făcut omul care eşti, tot ce ţi-a construit personalitatea de azi, îţi negi însăşi identitatea, dar vrei să fii simbolul identităţii unui întreg popor?