“Hai cu toţi, cu mic, cu mare/ Pă 22, la votare,/ Să mai ste-acasă din ei,/ Să le-arătăm că să poate,/ C-ar mere tăt ca pă roate/ Şi dacă-s mai puţinei…”. Asta cântă Sandu Pop, alias Văru’ Săndel, într-un clip difuzat de EtnoTV şi care nu e asumat de niciuna dintre echipele de campanie electorală.

Nu poate fi negat dreptul oricărui candidat de a-şi alege mijloacele de exprimare, purtătorii de mesaj şi canalele prin care transmite acel mesaj, însă acest clip e o ruşine. A transforma dezbaterea despre Parlament într-o zgândărire a creierului reptilian, prin instigarea “masselor” revoltate de “privilegiile” aleşilor, vine parcă de undeva de la finele anilor ’40.

“Politica-i încurcată/ Şi ce să sfădesc, măi tată,/ De nu poţi să-i mai asculţi,/ O leje bună să vie/ Tre’ să treac-o veşnicie/ Păntru că-s prea mulţi…”.

Acesta este nivelul argumentaţiei politice din România. Iar finalul clipului este pe măsură: Văru’ Săndel aruncă în şanţ unul dintre cele două pneuri pe care le purta pe umeri, cu replica “Una-i dejaba, rămânem cu o cameră…”.