Românca Sabina Dimitriu a obţinut locul 1 la secţiunea Digital Vision a concursului “Digital Camera Photographer of the Year”, poate cea mai importantă competiţie internaţională destinată fotografiei digitale. Organizat anual de revista britanică “Digital Camera”, concursul a adunat la ediţia 2009 peste 100.000 de imagini de la fotografi din 126 de ţări.

Sabina Dimitriu – care a obţinut şi la precedenta ediţie un bronz, la secţiunea People & Portraits – a câştigat acum cu fotografia intitulată “How Mountains are Made”:

digital-sabina-dimitriu-how-mountains-are-made

“Digital Camera Photographer of the Year” a avut în acest an 10 secţiuni, ale căror imagini câştigătoare pot fi văzute aici. Un număr mai mare de fotografii excelente, alese de editorii publicaţiei organizatoare, găsiţi aici.

Marele premiu al ediţiei 2009 i-a fost decernat islandezului Bragi J. Ingibergsson, pentru această fotografie, intitulată “Partners” (Parteneri), care a primit locul 1 şi la secţiunea Planet Earth (Planeta Pământ):

planet-earth-bragi-j-ingibergsson-partners

Dacă vreţi să vedeţi mai multe fotografii de-ale Sabinei Dimitriu, intraţi pe blogul ei. Iată o mostră de creativitate, realizată, după cum explică ea, din cerneală, apă şi ulei amestecate într-o caserolă de plastic transparentă, cu lumină din spate:

Dream-scans---The-flier

Felicitări, Sabina Dimitriu!