După ce am parcurs contractele prin care Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a cumpărat ştiri la Antena 3 şi Realitatea TV, precum şi bucăţi de emisiune la MTV şi ProTV, am căutat mostre video. Şi am găsit: la emisiunea “Happy Hour” din 30 aprilie, unul dintre invitaţi a fost chiar Monica Iacob-Ridzi, care a vorbit despre campaniile iniţiate de MTS. De altfel, gazda emisiunii, Cătălin Măruţă, nu stă prea mult pe gânduri şi o atacă pe doamna ministru cu o primă întrebare incomodă: “Aveţi o campanie nouă. Despre ce este vorba?”.

La finalul celor aproape 4 minute de dialog, telespectatorii sunt invitaţi să vadă un spot al campaniei “România în mişcare”, iniţiată de MTS:

După acest “product placement” fără jenă (dar care respectă contractul cu MTS), Monica Iacob-Ridzi revine în direct, pentru “întrebarea amăruţă”:

Sunt curios ce măsuri va lua CNA.

ACTUALIZARE. CNA nu a putut dovedi că MTS a cumpărat ştiri, dar a somat Antena 3, Realitatea TV şi Pro TV pentru că au difuzat publicitate pentru omul politic Monica Iacob-Ridzi cu ocazia Zilei Tineretului. Detalii, aici.