Liviu Avram, redactor-şef adjunct al “Cotidianului” din 2004, de la preluarea ziarului de către Caţavencu, anunţă, printr-o scrisoare trimisă colegilor de redacţie, că pleacă.

“Încă nu ştiu unde, am mai multe opţiuni asupra cărora reflectez în zilele următoare. L-am anunţat pe Doru Buşcu, pentru că el m-a angajat la acest ziar, şi am convenit cu Cornel Nistorescu o despărţire decentă şi civilizată, care se va produce începând cu data de 31 august, astfel încât să aibă şi el un răgaz rezonabil ca să-şi găsească înlocuitor”, scrie Liviu în mesajul adresat redacţiei, din care citez cu acordul său. El consideră că “nu are nici un rost” să vorbească despre motivele despărţirii sale de ziarul căruia i-a fost om de bază.

“Am petrecut cu voi cinci ani extraordinari -  şi mă ştiţi că nu mă joc cu cuvintele. Vă îmbrăţişez pe toţi”, spune Liviu în finalul mesajului său.

Liviu Avram a debutat în presă ca reporter la “Opinia studenţească” din Iaşi (1987-1989). A fost corespondent de Bacău al BBC timp de zece ani (1991-2001), perioadă în care, în paralel, a fost şi corespondent la “Evenimentul zilei” (1992-1995) şi redactor-şef la “Monitorul de Bacău” (1995-2001).
În 2001 s-a mutat la Bucureşti, ca ziarist de investigaţii la “Adevărul”, fiind, printre altele, autorul articolelor care au dus la demisia ministrului Hildegard Puwak. Din noiembrie 2004, odată cu relansarea “Cotidianului” girat de Academia Caţavencu, Liviu a îndeplinit funcţia de redactor-şef adjunct, fiind reperul de stabilitate şi onestitate al echipei indiferent de numele celui care i-a fost şef.

Dacă şi Liviu Avram pleacă…


Un ziarist care a refuzat să facă jocuri