Citind textul de astăzi al lui Cristian Tudor Popescu, mi-am amintit de personajul Miss Jelkes (interpretat de Deborah Kerr) din “Noaptea iguanei”, o femeie care se apropie de 40 de ani, care călătoreşte prin lume împreună cu bunicul ei, un poet nonagenar, şi care, la un moment dat, îşi povesteşte singurele două experienţe erotice din viaţă – o atingere de picioare într-un cinematograf şi o dezbrăcare pe malul mării, noaptea, făcută doar după ce bărbatul îi promisese că va rămâne în picioare, la câţiva paşi depărtare şi întors cu spatele la ea.

Textul lui CTP e literatură, e o îndrăgostire unică, o experienţă senzuală provocatoare şi degrabă vărsătoare de tabuuri. M-am întrebat dacă acest text avea ce să caute într-un cotidian şi am fost tentat să scriu că nu. Apoi m-am uitat mai bine şi am văzut că nu e editorialul ziarului, ci doar un text de autor, sub o rubrică. Şi-atunci m-am răzgândit.

Avem nevoie şi de aşa ceva. De nonconformism jurnalistic, de idei fără nici o legătură cu ştirile zilei, de frânturi de viaţă şi de senzaţii pasagere pe care să le eliberăm trimiţându-le după gratiile unei pagini de gazetă. Iar autorul e un om curajos.

P.S. Pentru o opinie contrară, intraţi aici. E bine să citim şi critica.