ACTUALIZARE, 2 martie, ora 21. Persoana din fotografie mi-a trimis un mesaj în care-mi cere să scot imaginea de pe blog, deoarece nu doreşte să fie asociată cu textul de mai jos. I-am respectat dorinţa şi vă cer scuze că această postare şi-a pierdut sensul. E greşeala mea.

*

Perversă mă vreţi?

de Costin Ilie

Ştiu că v-aţi adunat toţi aici pentru a afla ce gândesc. Credeţi că nu vă văd, ocupată fiind să mă alint în asfinţitul ăsta mango, însă eu vă cunosc prea bine. Tu, ochelaristul care tocmai şi-a sărutat mieros soţia, ai venit pentru că ţi-ai imaginat că o să te delectezi cu cine ştie ce fantezie perversă. Poate că aş fi cu doi bărbaţi? Mmmmm… scena ar face minuni mai târziu, când te vei fi retras în pat, cu ochii închişi, frământând coapsele preapline ale consoartei.

Şi tu, burlacul ce-şi aranjează freza chiar şi înainte de culcare, da, tu, tipul infatuat, cel care se culcă declarativ cu toate femeile care-i răsar în cale, ţi-ar plăcea ca acum să simt furnicăturile timide provocate de atingerea unei alte femei, nu-i aşa? Te-ar scoate din rutina exerciţiilor fizice pe care le faci, noapte de noapte, în pustietatea de sub plapuma ta decorată cu trandafiri rozalii.

Fireşte, nu vă bag pe toţi în aceeaşi oală. Ţie, celui care s-a aruncat cu capul înainte în fiecare relaţie, ieşind terfelit ca un jockey nimerit într-un meci de rugby, ţie nu am să-ţi reproşez decât naivitatea, mă scrutezi doar pentru că vrei să pricepi cum funcţionează mintea unei femei, să afli DE CE. Iar domnului cu pijamale albastre, soţul perfect, omului care nu a înşelat-o niciodată în cei peste 20 de ani de căsnicie – nici măcar în gând – lui chiar nu am nimic a-i spune, este doar curios, la sfârşit va închide cu indiferenţă laptopul, făcând unica observaţie de care e în stare: mda… femeile, apoi se va interesa cu fermitate dacă e gata masa.

Din diverse motive, v-aţi adunat toţi aici pentru a afla ce gândesc. Ar fi bine să vă spun, că doar se lasă noaptea, deşi mă tem că oricum nu veţi înţelege, voi căutaţi în femeie doar rotunjiri ale personalităţilor voastre: este ultima mea vară aşa cum eram. Am aflat, cu câteva ore mai devreme, că voi fi mamă.

*

Citiţi şi episodul 1 al proiectului I’magino: “Sângerări”, de Alin Fumurescu.