Această declaraţie spune limpede un lucru valabil atât pentru PNL, cât şi pentru PSD, care, la rândul său, trebuie să decidă cine îl va reprezenta la alegerile din toamnă. Şi anume că, în acest moment, nici un om politic nu are şanse reale de a-l învinge pe Traian Băsescu. Oricât s-ar strădui unele institute să fabrice sondaje în care Sorin Oprescu “îi suflă în ceafă” sau chiar l-ar fi depăşit pe actualul preşedinte la capitolul “încredere”, indiferent ce vânt propagandistic i s-ar sufla în pânze lui Mircea Geoană, nici unul, nici altul nu coboară cu notorietatea şi mai ales cu “rezonanţa” până în ultimul sat al României, aşa cum a reuşit Băsescu.

Chiar şi în cazul în care PSD şi PNL l-ar susţine amândouă pe Oprescu, nu cred că el ar putea deveni şef al statului. Personal, cred că primarul Capitalei este o construcţie de imagine într-o măsură mult mai mare decât Băsescu. Şi mai cred, încercând să las deoparte orice simpatii şi antipatii personale, că Băsescu, în ciuda păcatelor sale, păstrează o doză de smerenie pe care n-am văzut-o niciodată licărind în privirea “Doctorului”.

Altceva vreau, însă, să vă întreb. Ar mai putea exista vreun alt independent cu şanse la alegerile prezidenţiale? Unul care să nu fie neapărat înregimentat politic? Eu cred că da. Şi numele său este Cristian Tudor Popescu. Fie că sunteţi de acord sau nu, el reuşeşte să atingă o coardă pe care românilor le place nespus să şi-o audă vibrând. Dar, aşa cum a declarat de mai multe ori, nu are de gând să se implice într-o asemenea nebunie şi în viaţa politică, în general.

Şi-atunci? Pe cine ar mai putea “vâna” şi momi PNL? Mai vedeţi vreo variantă? Dar PSD? Ar renunţa Geoană la visul său de mărire, lăsând un ne-membru de partid să candideze şi, mai mult decât atât, susţinându-l din toate puterile?