Pe primul dintre ele îl păstrez de vreo săptămână şi mai bine, să vi-l arăt astăzi, doamnelor şi domnişoarelor. Iată-l: cincizeci dintre cele mai faimoase şi frumoase săruturi din istoria cinemaului, aici. (Faceţi click pe fiecare imagine pentru a vedea filmuleţul aferent).

love story

Pe cel de-al doilea cadou l-am descoperit abia azi: e un text superb al poetului Ion Mureşan, despre trecerea femeii în “apele teritoriale ale primăverii”. Un fragment:

Nu ştiu ce mici fabrici încep să lucreze sub pielea femeilor, destul că aerul din jurul lor se acidulează şi le roade progresiv hainele. În câteva zile termenul “femeie” e doar o noţiune aproximativă, vagă, pentru că (aici, fără să ştie, Prozatorul avea dreptate) femeia nu e încă o fiinţă constituită pe de-a-ntregul. Eu unul sunt convins că abia acum, timide, celulele materiei subtile din care este făcut îndeobşte corpul unei doamne încep să secrete prelungiri unele spre altele, ca să se lege mai apoi în lanţuri, aşa cum se pot vedea ele în manualele de chimie organică.

Citiţi aici textul integral. La mulţi ani!

*

Foto: Ali MacGraw şi Ryan O’Neal, în Love Story (1970).