Mă alătur şi eu micii campanii lansate de Mihaela Ursa pentru a susţine o iniţiativă a magazinelor de jucării Boribon, care pare sugerată de personajele din “Toy Story” :)

Oferă un cadou, primeşti un cadou!

“Vrei să oferi un cadou unui copil din oraşul tău? Pentru asta, adună lucruşoare de care te poţi lipsi (jucării, papetărie, accesorii, amintiri etc), dar care se se află în stare perfectă.

Pune-le într-o cutie împreună cu o felicitare făcută de tine, pe care, dacă doreşti, poţi să-ţi dai adresa. Apoi ambalează cutia frumos, specifică pe ambalaj dacă oferi cadoul unui băiat sau unei fetiţe, şi vârsta recomandată de tine.

Cutia să nu fie mai mare decât una de pantofi! Mai mică, da. Adu cadoul pregătit de tine la magazinul Boribon până în 6 decembrie. Între Moş Nicolae şi Crăciun, vom împărţi cadourile adunate copiilor care intră la noi în magazin.”

Adresele magazinelor Boribon:

Cluj-Napoca, strada Bolyai, nr. 4, în curte;

Bucureşti, strada Viitorului, nr. 21.

*

Îmi amintesc că şi fetele mele au primit asemenea cadouri când erau la grădiniţă. Şi una e să-l aştepţi pe Moş, într-o zi stabilită, pe care o cunoşti, şi alta e să te trezeşti cu o cutie-surpriză, pregătită de un necunoscut, pe care ţi-o dăruieşte cineva într-un magazin. Vă daţi seama cu ce curiozitate entuziastă o deschizi? Cum te gâdilă misterul?

Mai ştiţi secvenţa aceea din “Amélie” când ea îi înapoiază unui bărbat cutiuţa lui de jucării din copilărie? Cum se uită el în jur? Cum vine peste el, avalanşă, nostalgia?

*