Aşa cum consider că PDL are cele mai consistente nume în fruntea listei de candidaţi pentru Parlamentul European, datorită tripletei Macovei-Preda-Ungureanu, tot astfel mi se pare o josnicie atacul la adresa lui Crin Antonescu pe ideea că “şi-a pus iubita” pe poziţia secundă a listei PNL.

Da, subiectul poate părea “uriaş” pentru tabloide, însă din partea presei generaliste trebuie să avem pretenţii. Pentru că lucrurile stau aşa:

1) Adina Vălean şi Crin Antonescu au încercat să păstreze discreţia asupra relaţiei lor, care durează de câteva luni. Discreţia e bună sau nu?

2) Potrivit raportului realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă – QVORUM, Adina Vălean este unul dintre cei şase europarlamentari români cu o activitate deosebită (ceilalţi primind calificativele “bună”, “medie” sau “slabă”). În 2007, ea a fost a treia pe lista de candidaţi a PNL. Acum e a doua. E firesc sau nu?

3) Adina Vălean este genul de parlamentar pe care îl tot clamăm – tace şi face, reprezintă România cu onoare (de exemplu, tocmai a prezentat în PE raportul referitor la modificarea regulamentului ce priveşte roamingul în interiorul UE). Ne-am pierdut complet discernământul?