Video istoric: întâlnirea lui Voronin cu liderii opoziţiei

Am postat mai jos un clip din care putem înţelege ce se întâmplă la Chişinău mult mai bine decât din transmisiile cu manifestanţi şi clădiri arzând.

În partea dreaptă a imaginii sunt trei lideri ai opoziţiei; din plan apropiat înspre planul îndepărtat, Serafim Urecheanu, de la alianţa “Moldova Noastră” (care a obţinut 9,81% în alegerile de duminică), Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului şi vicepreşedinte al Partidului Liberal (12,79% la alegeri) şi, în fine, Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat (12,26%). Pe partea cealaltă a mesei, bărbatul brunet şi cu ochelari, care vorbeşte mult spre finalul înregistrării, este Marian Lupu, preşedintele încă în funcţie al Parlamentului Republicii Moldova.

Urmăriţi-l pe Vlad Filat cât de umil vorbeşte cu Voronin, cum se scuză mereu, ca şi cum se teme să nu fie certat. Şi încă un amănunt interesant: la minutul 5 şi 35 de secunde, Voronin, care susţine că în ţara sa are loc o lovitură de stat, deci s-ar presupune că e într-o mare tensiune, face o glumiţă dezinvoltă, tipic securistă. Îi spune lui Filat, care tocmai desfăcuse o sticlă de pe masă: “E sănătoasă apa, nu te teme….”.