În ce hal a ajuns presa clujeană. I-au “tras-o” unei directoare de grădiniţă
Ana îmi semnalează că mama ei, directoare de grădiniţă, a devenit subiect de ştire la RealitateaTV Cluj după ce a fost amendată de Autoritatea de Sănătate Publică. Motivul? A înscris 70 de copii, cu 20 mai mult decât îi permite spaţiul.
Puteţi vedea ştirea aici.
Asta înseamnă să nu mai judeci decât în funcţie de propriile umori. Să le luăm pe rând.
1) Dacă amendarea unei grădiniţe a ajuns subiect pentru o televiziune de ştiri, e trist, dragi colegi. Mai bine ne apucăm toţi de PR sau ne facem purtători de cuvânt.
2) S-au gândit reporterul, editorul şi producătorul că directoarea respectivă a făcut un mare bine, a luat piatra de pe inimile a 20 de perechi de părinţi, care şi-au văzut copilul înscris la grădiniţă deşi, oficial, nu mai erau locuri libere? Zice chiar în scriptul ştirii: “Părinţii nu au de ales şi îşi aduc copiii aici chiar dacă grădiniţa e supraaglomerată. Reprezentanţii inspectoratului scolar spun că este obligatoriu ca toti copiii să fie înscrişi la grădiniţă. În Cluj-Napoca sunt înscrişi la grădiniţă cu 1500 de copii peste capacitatea celor 29 de unităţi de învăţământ preşcolar“. Explicaţia e acolo, o vedeţi? Toţi copiii trebuie înscrişi, iar directorii de grădiniţe asta fac, trec peste capacitatea unităţilor pentru a ajuta familiile.
3) Cum e posibil să îţi arăţi muşchii de ziarist în faţa unei directoare de grădiniţă, doar pentru că, vezi Doamne, “a refuzat să permită echipei să vadă cum sunt îngrijiţi copiii”? Dar oare ştie vreunul din “echipă” cum se îngrijesc copiii?
4) Culmea ruşinii jurnalistice e “informaţia” că grădiniţa “nu avea farfurii şi linguriţe suficiente”. Cum e posibil să dai aşa ceva pe post? Presupunând că personalul grădiniţei ar fi indolent, vă imaginaţi că în centrul Clujului, lângă Grădina Botanică, 70 de familii ar accepta să-şi lase copiii fără tacâmuri?
5) E cazul să salutăm şi abnegaţia inspectorilor de la Sănătate Publică. S-au terminat “bombele” din Cluj, în restaurante şi fast-food-uri poţi să lingi de pe jos, aşa că e cazul să ia grădiniţele la puricat.
Directoarea va plăti amenda din propriul buzunar. 20 de preşcolari au unde să înveţe, să mănânce şi să doarmă, în timp ce părinţii lor sunt la muncă, plătesc impozite pentru salariile funcţionarilor publici, iar seara, după ce ajung acasă şi-şi revăd copiii, pornesc televizorul să vadă ştirile locale.